International IT College of Sweden

Vi finns i monter C12:02

Välkommen till International IT College of Sweden, en gymnasieskola med mer än 10 års erfarenhet!

International IT College of Sweden är en fristående gymnasieskola med inriktning på IT och engelska. Vi har ett gymnasium i Stockholm, ett gymnasium i Göteborg och systerskolor i England.

Hos oss får du en avancerad utbildning inom både engelska och IT som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands samt ger dig möjlighet att gå ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Vi är den första gymnasieskolan i Sverige som utöver Engelska 5, 6 och 7 erbjuder avancerade kurser i engelska som leder till de engelska examina, Cambridge Advanced och Cambridge Proficiency, parallellt med den vanliga svenska gymnasie-examen. En del av studierna kan förläggas på någon av våra systerskolor i England. Vår främsta samarbetspartner är David Game College i London.

Vi har stor erfarenhet av utbildning inom IT och datortekniska ämnen och kan därför erbjuda en gedigen utbildning med drivande och intresserade lärare samt ständigt uppdaterade yrkesinriktade kurser.

Vi erbjuder Ekonomiprogrammet, Estetiska programmet/media, Samhällsprogrammet/media, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Varför studera hos oss?
- Liten skola stora möjligheter
- Möjlighet att plugga utomlands
- Cambridge Exams – CAE/CPE courses/exam
- Bilingual – English in certain subjects
Hitta oss på kartan

• EK - Ekonomiprogrammet
  • ES - Estetiska programmet
  • NA - Naturvetenskapsprogrammet
  • SA - Samhällsvetenskapsprogrammet
  • TE - Teknikprogrammet

• Lärarledda lektioner

Lärarledda lektioner. Vi är övertygade om att man lär sig bäst när man har en riktig lärare som lär ut med entusiasm och leder klassrumsarbetet.

Vi har riktiga läroböcker och lärarledda lektioner. Hos oss blir du som elev aldrig övergiven av läraren.

Vi anser att det mesta av skolarbetet bör utföras i skolan. Vi har därför få skriftliga hemuppgifter och inlämningar. Man måste självklart ta hem läroböcker och läsa på inför proven. De som lyckas bäst i skolan är oftast de som studerar mest.

• Pedagogisk värdegrund

Pedagogisk värdegrund. Tre dagar i veckan finns frivillig studietid efter skolan då den som vill kan få extra hjälp och inspiration av sina lärare. Vi tycker inte att någon skall behöva betala för läxhjälp.

Det är lättare att arbeta och klara av skolan om det är lugnt i klassrummet. Här finns inga kompromisser. Om någon elev skulle störa i klassrummet visas den ut så att arbetet kan fortsätta i lugn och ro.

Då får man mycket gjort!

• ENGELSKA

ENGELSKA. ”
    International IT College har engelska som profil. Alla våra engelsklärare är mycket erfarna och har engelska som modersmål.

Under sommaren efter år 2 bjuder vi våra elever på en språk- och kulturresa till vår systerskola i London.

Genom ett samarbete med University of Cambridge i England är vi certifierade som Sveriges hittills enda Cambridge International School och Test Centre. Därför kan vi erbjuda dig som har höga ambitioner en engelsk gymnasieexamen (A-Level) i vissa ämnen.

• IT & MEDIA

IT & MEDIA. Programmering
    Du kan läsa programmering med språket C-sharp. Sedan kan man inrikta sig på A.I. eller spelutveckling.

Media
    Inom media får du arbeta med film, foto och animering i de senaste versionerna av marknadsledande programmen.

Webbteknik
    Här har du möjlighet att läsa ett helt ämnespaket i webbteknik och programmera kompletta databasdrivna webbsajter.

Datorteknik
    Inom datorteknik kommer du att jobba med olika projekt med inriktning inom övervakning, simulering & mätning.

• Vi trivs tillsammans!

Vi trivs tillsammans!. Vi är en relativt liten skola, och det betyder att du som enskild elev kommer fram och blir sedd av lärarna.

Ibland kan man undra om vi helt enkelt haft tur då vi fått så trevliga elever, eller om det är skolans speciella atmosfär som skapat sammanhållningen. Men oavsett vad som är orsaken, så är vi stolta över detta. Vi ser elever som inte vill gå hem efter skolans slut utan stannar kvar och studerar tillsammans.

• Tillsammans ut i världen

Tillsammans ut i världen. Att börja gymnasiet innebär mycket frihet, men också ett stort ansvar. Det kräver hårt arbete, men är också fantastiskt roligt.

Om du söker seriösa studier, välkomnar vi dig till INIT College. Här lägger vi tillsammans grunden för dina fortsatta studier och karriär.

Med kunskap kan vi tillsammans förverkliga dina drömmar.

Välkommen till INIT College!

Filmer

International IT College of Sweden