gymnasiemassan-stockholmsmassan

Gymnasieantagningen Storsthlm är ett gemensamt antagningskansli för Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun. De ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna.

Det är här du gör dina gymnasieval och svarar på ditt antagningsbesked.

Gå till gyantagningen.se

gymnasium.se

På gymnasium.se finns information samlad om alla Sveriges gymnasieskolor samt mängder av matnyttig information inför gymnasievalet och mycket mer – allt för att göra gymnasievalet lättare!

Gymnasium.se

Här hittar du information och verktyg för att underlätta val av skola och utbildning. Här finns en beskrivning av skolsystemet och de olika delarna, fakta om skolval och tips och råd om vad du kan tänka på inför ett val av utbildning och skola.

Gå till utbildningsguiden.skolverket.se

En portal som visar filmer om olika yrken. Träffa människor med olika jobb och gå på "studiebesök" på olika arbetsplatser.

YRMiS vill inspirera och hjälpa dig att välja en utbildning som leder till ett arbete som du kommer att trivas med. Filmerna ger starka intryck och breda bilder av olika yrken.

Gå till yrmis.se

Här får du planeringsstöd och kan läsa om vad programmen kan leda till. Få hjälp att ta kontroll över din framtid och gör ett smart utbildningsval. Se fakta om yrken, framtidsutsikter och lön.

Du kan ställa frågor till studievägledare, få tips om utlandsstudier och mycket mer.

Gå till saco.se

Digital studie- och yrkesvägledning för alla. Vad vill du göra i framtiden? Vad är du intresserad av?

Snackamedsyv.se hjälper dig med din framtidsplanering via chatt, telefon eller videosamtal. För oss är varje samtal unikt.

Gå till snackamedsyv.se