Välkommen till Gymnasiemässan

Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Gymnasiemässan, en mötesplats fylld av inspiration för dig som snart ska göra ditt gymnasieval. På Gymnasiemässan hittar du mer än 160 gymnasieskolor från Stockholms län  och dessutom en del skolor från andra delar av landet. Närmare 25 000 elever besöker mässan varje år.

Känner du dig villrådig i ditt val av program eller osäker på hur ansökningsprocessen ser ut? Stanna då till vid Gymnasieantagningens monter och Studievägledarmontern. Här finns handläggare och vägledare som gärna svarar på alla frågor du har om vägarna till åren som kommer.

Läs gärna vår mässbilaga där du hittar all viktigt information om gymnasievalet och kan förbereda ditt besök på mässan. Du hittar tidningen här >

Välkommen till det första steget mot din framtid. Se till att ha roligt på vägen!

Såhär gör du för att besöka Gymnasiemässan

tre riktigt bra saker med gymnasiemässan

1. Du kan skaffa dig information om vad det finns för program och inriktningar och vilka skolor som erbjuder dessa.
2. Du kan få hjälp av Gymnasieantagningen Storsthlm när det gäller hur antagningen går till, hur du gör din ansökan, hur antagningsgränserna ser ut, betyg och mycket annat.
3. Studie- och yrkesvägledare kan förklara vad som skiljer de olika programmen åt och vilka möjligheter till studier som finns efter gymnasiet. Du kan också fråga dem om vilka program du kan gå för att förbereda dig för olika yrken.

oss träffar du på mässan

• Lärare och rektorer från mer än 160 skolor.
• Elever som går på skolan du är intresserad av.
• Gymnasieantagningen Storsthlm.
• Studie- och yrkesvägledare.
• Branschorganisationer som berättar om olika yrken.

Hitta din skola på nätet - få full koll inför gymnasievalet