Välkommen till Gymnasiemässan

Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Gymnasiemässan, en mötesplats fylld av inspiration för dig som snart ska göra ditt gymnasieval. På Gymnasiemässan hittar du mer än 160 gymnasieskolor från Stockholms län  och dessutom en del skolor från andra delar av landet. Närmare 40 000 elever besöker mässan varje år.

Känner du dig villrådig i ditt val av program eller osäker på hur ansökningsprocessen ser ut? Stanna då till vid Gymnasieantagningens monter och Studievägledarmontern. Här finns handläggare och vägledare som gärna svarar på alla frågor du har om vägarna till åren som kommer.

Välkommen till det första steget mot din framtid. Se till att ha roligt på vägen!

Ett besök ger dig

• Information – lär dig mer om de program och inriktningar som finns och vilka skolor som erbjuder dessa
• Hjälp av Gymnasieantagningen Storsthlm när det gäller hur antagningen går till, hur du gör din ansökan, betyg och mer
• Råd och stöd av studie- och yrkesvägledare – vägledning i vad som skiljer olika program åt, möjligheterna till studier efter gymnasiet