gymnasiemassan-stockholmsmassan

Tack för i år - vi ses igen 2022

Gör gymnasievalet enklare!

Välkommen till första steget mot din framtid! Gymnasiemässan är en mötesplats fylld av inspiration, goda råd och upptäckter för dig som ska göra ditt gymnasieval.

En digital mässa 2021

I år blir Gymnasiemässan helt digital och bjuder in dig till en virtuell mässmiljö där du möter fler än 100 skolor, får svar på alla frågor vad gäller antagning från Gymnasieantagningen Storsthlm, kan prata med yrkes- och studievägledare och mycket mer. En uppdaterad och förbättrad version av Gymnasiemässan Digital väntar!

Så här funkar det

• Registrering till digitala mässan sker här på gymnasiemassan.nu
• Möjlighet att chatta och ha videosamtal
• Utställarna bemannar sina montrar
• Stort webbinarieprogram på scenen
• Tillgång till Studie- och yrkesvägledare
• Tillgång till Gymnasieantagningen Storsthlm

Ett besök ger dig

• Information – lär dig mer om de program och inriktningar som finns och vilka skolor som erbjuder dessa
• Hjälp av Gymnasieantagningen Storsthlm när det gäller hur antagningen går till, hur du gör din ansökan, betyg och mer
• Råd och stöd av studie- och yrkesvägledare – vägledning i vad som skiljer olika program åt, möjligheterna till studier efter gymnasiet

Här träffar du

• Lärare och rektorer från mer än 100 skolor
• Elever som går på skolan du är intresserad av
• Gymnasieantagningen Storsthlm
• Studie- och yrkesvägledare
• Branschorganisationer som berättar om olika yrken

Program? Ansökningsprocess?

Känner du dig villrådig i ditt val av program eller osäker på hur ansökningsprocessen ser ut? Besök Gymnasieantagningens monter och Studievägledarmontern. Här finns handläggare och vägledare som gärna svarar på alla frågor du har via chatt eller videosamtal.