22-23 november 2022

Välkommen till Gymnasiemässan - i år digital!

Vi vill hälsa dig som jobbar i skolan varmt välkommen till Gymnasiemässan, en mötesplats fylld av inspiration för eleverna på din skola som snart ska göra sitt gymnasieval. I år blir Gymnasiemässan i ett digitalt format. Precis som tidigare hittar dina elever mer än 100 gymnasieskolor från Stockholms län och dessutom en del skolor från andra delar av landet. Här nedan följer information som är riktad till dig som jobbar på en skola som Studie- och yrkesvägledare eller som lärare.

Gymnasiemässan Digital 2021 besöktes av 21 142 elever – motsvarande två fyllda Globen! Det startades också hela 130 209 chattar som skapade hela 696 594 meddelanden.

När?
22-23 november pågår mässan live och alla montrar är bemannade av utställarna.

Öppettider och bemanning av chatt och videosamtal:
08:30-17:00 Tisdag 22 november | 08:30-20:00 onsdag 23 november

Hur?
Online. Från dator, surfplatta eller mobil. Vi rekommenderar dator och Google Chrome för bästa upplevelse.

Vad finns på mässan?
Mässan består av en lobby, Studievägledningen, Gymnasieantagningen, utställarnas montrar och webbinarier.

Boka tid för besök på mässan
Innan mässan öppnar måste du boka tid på mässan för dina elever. Du väljer en tid som passar dina elevers schema och anger hur många elever som kommer att besöka mässan vid den tidpunkten. Det är begränsat antal elever som kan besöka mässan samtidigt för att utställarna ska få ett jämnare flöde med besökare i sina montrar och för att de ska hinna svara på frågorna som kommer i chatten. Du bokar biljetter för dina elever nedan.