19-21 november 2020

Välkommen till Gymnasiemässan - i år digital!

Vi vill hälsa dig som jobbar i skolan varmt välkommen till Gymnasiemässan, en mötesplats fylld av inspiration för eleverna på din skola som snart ska göra sitt gymnasieval. I år blir Gymnasiemässan i ett digitalt format. Precis som tidigare hittar dina elever mer än 100 gymnasieskolor från Stockholms län och dessutom en del skolor från andra delar av landet. Vi räknar med att närmare 40 000 personer kommer att besöka den digitala mässan. Här nedan följer information som är riktad till dig som jobbar på en skola som Studie- och yrkesvägledare eller som lärare.

När?
19-21 november pågår mässan live och alla montrar är bemannade av utställarna.
2019 hade Gymnasiemässan på plats på Stockholmsmässan 40 000 besökare, med den digitala mässan är potentialen betydligt större då mässan inte är begränsad till endast niondeklassare.

Hur?
Online. Från dator, surfplatta eller mobil. Vi rekommenderar dator och Google Chrome för bästa upplevelse.

Vad finns på mässan?
Mässan består av en lobby, Studievägledningen, Gymnasieantagningen, utställarnas montrar och webbinarier.

Boka tid för besök på mässan
Innan mässan öppnar måste du boka tid på mässan för dina elever. Du väljer en tid som passar dina elevers schema och anger hur många elever som kommer att besöka mässan vid den tidpunkten. Det är begränsat antal elever som kan besöka mässan samtidigt för att utställarna ska få ett jämnare flöde med besökare i sina montrar och för att de ska hinna svara på frågorna som kommer i chatten.

Boka tid för dina elever