Gymnasiemässan FOTOGRAF GUSTAV KAISER

Det här är Gymnasiemässan

Vad är Gymnasiemässan och varför ska du bli utställare? Vilka får ställa ut och vad kan man förvänta sig under mässdagarna?

Gymnasiemässan på Stockholmsmässan i Älvsjö är Sveriges största gymnasiemässa. Gymnasiemässan arrangeras av Stockholmsmässan ihop med Kommunerna i Stockholms län (KSL).

Här har blivande gymnasieelever ett smörgåsbord fyllt av gymnasieutbildningar att välja på. Samtliga högstadieskolor bjuds in till Gymnasiemässan. Under torsdagen och fredagen så besöker eleverna mässan ihop med sin klass. Det gör att den under två dagar är ungefär 20 000 elever på plats och som du som utställare har möjlighet att möta och prata om din skola med.

På lördagen finns möjlighet att komma tillbaka själv eller tillsammans med exempelvis med sina föräldrar. På plats finns också Studie- och yrkesvägledare som eleverna kan ställa frågor om utbildningsval.

För att skapa den bästa mötesplatsen inför gymnasievalet så är vi noga med vilka som får ställa ut på Gymnasiemässan. Det ska vara gymnasieskolor inom Stockholms län eller skolor med riksintag.

Vi välkomnar också branschorganisationer och företag som de samarbetar med för att kunna visa på vilka yrken som olika utbildningar kan leda till. I övrigt så kan vi ha olika organisationer som samarbetspartner för att belysa vad vi är anser är viktiga frågor för ungdomar som exempelvis mobbing, utanförskap, självtillit etc.

Under tre dagar är det högt tryck och en härlig stämning i hallen. Då möter du som utställare enormt många entusiastiska och engagerade elever, så missa inte tillfället att vara på plats!