22-23 november 2022

Frågor och svar - SYV

Hur vet vi som arbetar som SYV hur vi ska använda plattformen?
Vi kommer att hålla webbinars med SYV och det kommer sedan ligga inspelat material på supportsidan som SYV kan titta på i efterhand.

Ska alla elever logga in samtidigt?
Innan mässan öppnar måste SYV boka tid på mässan för sina elever om det är fler än 10 elever som ska besöka mässan samtidigt. Elever som ska besöka mässan enskilt behöver inte boka tid i förhand. SYV väljer en tid som passar deras elevers schema och anger hur många elever som kommer att besöka mässan vid den tidpunkten. Det är begränsat antal elever som kan besöka mässan samtidigt för att utställarna ska få ett jämnare flöde med besökare i sina montrar och för att de ska hinna svara på frågorna som kommer i chatten. Det är endast under 08:30-17:00 som tidsbokning krävs. Mellan 17:00-20:00 på onsdagen är det fritt fram att besöka plattformen utan tdsbokning. 

Hur hjälper de eleverna att hitta på plattformen?
Vi rekommenderar SYV och lärarna att boka upp en lektion för att besöka mässan och att de ska sätta mål för eleverna under lektionen. Vi rekommendera också att eleverna sätter sig igen med en förälder och tittar på skolorna en gång till. Oavsett hur eller med vem eleven besöker mässan så är vår rekommendation att eleverna tar god tid på sig. Hos utställarna har de möjlighet hitta mängder av information, att ställa frågor och ladda ner material. Genom att logga in på mässan flera gånger får de tid att titta igenom allt och att fundera kring vad de vill ha för svar.

Kan eleverna logga in flera gånger?
Efter att eleven skapat ett konto kan de logga in obegränsat antal gånger under mässans dagar och de får stanna på plattformen så länge de vill och behöver. Vi uppmuntrar eleverna att logga in flera gånger just för att det finns mycket att titta på och de kanske inte hittar rätt på första besöket. 

Kan SYV få ett inlogg till alla elever?
Nej, respektive elev måste skapa sitt eget inlogg för att de ska svara på individuella frågor, kunna chatta med utställare och kunna återkomma till sin sida på plattformen. 

Kan målsman eller annan person besöka mässan?
Det är fritt för målsman att besöka mässan på valfri tid, det behövs ingen tidsbokning. Det är bara klasser som ska besöka mässan tillsammans som behöver boka tid för att få en jämnare belastning på plattformen och hos utställarna. 

Finns det någon begränsning i antalet elever jag kan boka för som SYV?
Nej, du kan boka för flera klasser samtidigt om du vill